Dilekçe Nasıl Yazılır? Eki Olan Dilekçe Yazımı…

Günlük hayatta kimi zaman karşılaştığımız bazı sorunları ilgili veya üst makamlara iletmek için arzuhal | dilekçe yazmamız gerekebilmektedir. Bu tür durumlarda dilekçenin yazım kurallarına uygun, sade bir dille yazılması gerekmektedir. Dilekçe teknik olarak bir üst makama yazıldığı için alaycı veya tehditkar bir dil kullanılmaması oldukça yerinde olacaktır. Şekil olarak da dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Bir dilekçe için mutlaka olması gereken unsurlar ise şunlardır:

  • Tarih
  • Dilekçeyi İleteceğimiz Makamın Ünvanı, Bulunduğu İl Bilgileri
  • Sorunumuzun Özeti
  • Ad, Soyad, İmza
  • İletişim Bilgileri (dilekçenin sonucunu bu kısımdaki bilgilere göre size ileteceklerinden bu bilgilerin doğruluğu büyük önem arz etmektedir.)

Dilekçenin üst kısmını özet olarak düşünmemiz gerekmektedir. Çünkü bu kısımda konuya kısa bir giriş yaptıktan sonra detaylı bilgilere ek kısmında yer vermemiz uygun olacaktır. Bunun yanı sıra sorunumuzu açıklayacak ek argümanlara sahipsek dilekçemize “Ek” yapmamız gerekebilir. Bu durumda iletişim bilgilerimizin altına “Ekler:” başlığı oluşturup parantez içinde eklerin kaç adet ve kaç sayfa olacağını belirtmemiz gerekir. 

Yazımızın bu kısmında daha çok bir dilekçede mutlaka olması gereken unsurları belirtmeye çalıştık. Tabii ki bir de dilekçenin bir yazım programı ile yazılması gerekir. Bunu için de video dersimizi izleyebilir, oldukça hızlı ve kolay bir şekilde eki olan bir dilekçeyi kendiniz kolayca hazırlayabilirsiniz.

Videomuzdan Word’te bir dilekçenin (Eki olan bir dilekçenin) nasıl hazırlandığını izleyebilirsiniz:

Tüm video derslerimiz için youtube kanalımız | video dersler sayfamız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir